11 september 2015

SVERIGETOPPLISTAN v 37 Iron Maiden fyller 35 med etta

35 år efter att gruppen debuterade på den svenska topplistan får Iron Maiden bandets femte etta med The Book Of Souls [Parlophone UK/Warner]. På singellistan är Justin Bieber fortsatt solklar nummer 1 med What Do You Mean? [Republic/Universal].

Förra veckan nådde Justin Bieber sin första svenska etta (detsamma gällde för övrigt bland annat i England). Där är han ohotad kvar även. Men det finns utmanare. R City feat Adam Levine från Maroon 5 fortsätter att klättra stadigt med Locked Away [Kemosabe/Sony]. Den har gått från en start på plats 52 till 21, förra veckans 11 och nu plats 7. Ett ännu större hopp gör OMI, som senast gick in som 49 med Hula Hoop [Ultra/Sony] och nu är nummer 16. Jamaicanen ser utan tvekan ut att kunna följa upp hiten Cheerleader.

En försiktigare klättrare, men dock är Avicii. Hans ena nya låt For A Better Day går från 9 till nu 5 medan Pure Grinding tar sig från 25 till 20 [båda Avicii Music/Universal].

Bästa nykomling är Kygo feat Ella Henderson, som med Here For You [Kygo/Sony Music] inleder som 23. Kygo har det senaste året nått platserna 1 och 2, senast blev det som bäst 14 med Nothing Left.

Förra veckans Heatseeker, Meek Mill feat Chris Brown & Nicki Minaj med All Eyes On You [MMG/Warner] går in som 95. Ny etta på Heatseeker är istället Robin Lukovic med Snälla bli min [Spinnupp/X5] som klättrar från 11. Direkt in som nummer 2 på ”bubblarlistan” går Maj Monet & Den Svenska Björnstammen med Country [Våra inspelningar/o d].

Badpojken

Iron Maiden har ett stort sällskap av nykomlingar på albumlistans topp 20. Ane Brun går in som 3 med When I’m Free [Balloon Ranger Recordings/Universal]. Five Finger Death Punch är 5 med Got Your Six [Eleven Seven/Warner]. Den Svenska Björnstammen är 9 med Country [Våra inspelningar/o d]. Troye Sivan är 11 med Wild [Universal/Universal]. Cajsa Stina Åkerström är ny nummer 16 med Vreden & Stormen [Gamlestans Grammofonbolag/Border].

Utöver alla nyheter klättrar The Weeknd till nummer 2 med Beauty Behind The Madness [Republic/Universal]. Den här veckan har kanadensaren sex spår på singellistans topp 100.

Ny nummer 1 på samlingslistan är Mix Megapols Sommarblandning [Eva Records/Universal].

Iron Maiden toppar föga överraskande även Vinyl-listan. På den listan har Ghost tre titlar på topp 10. Det är som sagt mycket metal som gäller just nu.

Lars Nylin

http://www.sverigetopplistan.se/