11 september 2015

Musikbolag i flyktinghjälp

”Det var självklart för alla att vi skulle bidra på något sätt”. Personalen på Sony Music har skänkt en dags lön vardera till UNHCR:s flyktinginsamling. Sony är en av flera arbetsplatser i musikbranschen som bidragit aktivt i den rådande flyktingkatastrofen.

– Det fanns ingen större resonemang, mer än att det kändes självklart för alla på kontoret att vi skulle bidra på något sätt. Vi har blivit otroligt inspirerad av alla andra därute – bland annat flera av våra artister – som har snabbt tagit initiativ och bidragit på olika sätt. Många anställda hade redan donerat privat, men vi alla kände att det var värdefullt att visa en solidarisk stöd från hela bolaget, säger Sony Musics Mark Dennis till Musikindustrin.se.

De som följer musikbranschen på sociala medier har den senaste veckan noterat åtskilliga som reagerat på liknande sätt; artister, musikbolag, olika initiativ till stödgalor.

Capitol Music är ett annat exempel på praktisk handling. Bolaget har startat en öppen insamling till Röda Korset. På Debaser Medis i Stockholm arrangeras 16/9 en gala kallad HUMANITY med bland andra Tove Lo och Elliphant, där man kan välja att köpa biljetter från 150 kronor till 1000 kronor styck.

Meddela gärna till Musikindustrin.se om andra insatser där det går att bidraga. Skicka information till lars@musikindustrin.se så listar vi det här.

Lars Nylin