11 september 2015

ARTIST Anna Bergendahl förband till Lara Lynn

I början av november åker Anna Bergendahl [Capitol Music] som förband till den amerikanska artisten Lera Lynn. Lynn har slagit stort efter sin medverkan på soundtracket till säsong 2 av HBO-serien True Detective.

Lara Lynn är i dag en av USA:s hetaste artister i fältet americana. I samband med turnén släpps en något omarbetad version av Anna Bergendahls album från 2012, Something To Believe In, i USA av Capitol Music-etiketten Manhattan Records.

– Det är fantastiskt roligt att albumet äntligen släpps i USA och jag ser verkligen fram emot att få spela låtarna live och få åka med på Lera Lynns turné i november, säger Anna Bergendahl i ett pressmeddelande.

De senaste åren har Anna Bergendahl – som vann Melodifestivalen 2010 – samarbetat med producenten och låtskrivaren Tobias Fröberg. Hon har tillsammans med honom blandd annat spelat in singeln For You – vilken ligger med på USA-utgåvan av albumet.

USA-releasen är satt till den 6/11 och då kommer albumet också göras tillgängligt i Sverige.

Turnédatum:

6/11 – Washington DC – The Hamilton
7/11 – Pittsburgh, PA – Club Cafe
8/11 – Philadelphia, PA – World Cafe Live
10/11 – Boston, MA – Great Scott
13/11 – Ithaca, NY – The Dock

Lars Nylin