4 september 2015

SVERIGETOPPLISTAN v 36 Biebers första etta

Det kan tyckas som att han dominerat listorna ett tag nu. Men faktum är att Justin Bieber med sin nya What Do You Mean? [Republic/Universal] får sin första Sverigeetta. På albumlistan är Ghost kvar i en stadig ledning med Meliora [Reaktor/Universal].

På Musikindustrins Facebooksida talar vi om återkomst i samband med Justin Bieber. Och faktum är att två år sedan senaste utgivningen under eget namn är ganska länge i dagens popklimat, i synnerhet som kanadensaren innan detta var mycket flitig. Helt borta har dock Bieber inte varit från den svenska listan, i mars i år gästade han den som featuring hos Skrillex.

När What Do You Mean? nu blir etta är det alltså hans första topplacering. Bäst innan detta var Boyfriend som 2012 nådde plats 7. Justin Biebers bästa svenska placering alla kategorier var annars med will.i.am featuring Justin Bieber som 2011 var nummer 3 som bäst med #thatPOWER.

Förra veckans etta, Badpojkens Johnny G (The Guidetti Song) [Cardiac/Sony], petas ner till nummer 2. Danny Saucedo hade gått från 26 till 7, 3, och förra veckans 2 med Dör för dig [Sony/Sony]. Möjligen är detta så nära topplatsen som Danny kommer denna gång, nu faller han till 3.

Veckans andra tunga nykomling är Avicii som sprider sina fans lyssnande på två låtar och möjligen som en följd av detta får sina mest blygsamma entreer på ett tag. For A Better Day går in som 9 medan Pure Grinding är ny nummer 25 [båda Avicii Music/Universal].

OMI går in som 49 med Hula Hoop [Ultra/Sony], jamaicanen har fortfarande världshiten Cheerleader kvar som nummer 34 efter 47 veckor på listan.

The Weeknd, med totalt sju titlar på topp 100 och ytterligare två på Heatseeker, är featuring Ed Sheeran ny på plats 60 med Dark Times [Weeknd XO/Universal].

Fortsatt bäst klättrare är R City feat Adam Levine med Locked Away [Kemosabe/Sony] som gått från 52 till 21 och nu 11.

 

Nicky Jam feat Enrique Iglesias med El Perdon [Sony/Sony] är efter många veckors klättrande kvar som 4. Belgiska Lost Frequencies feat Janieck DevyRealily [Bearded Man /Armada/Sony] har gått från 54 till 44, 29 och via förra veckans 15 finns den nu på plats 12.

På albumlistan är Ghost stadigt  i topp med fortsatt 25% listandel och toppar även vinyllistan. Imperial State Electric faller från 2 till 19 med Honk Machine (Psychout/Sound Pollution). I stället går polarna i Backyard Babies in som nummer 2 med Four By Four [Gain/Sony]. Stark nykomling är också nämnda The Weeknd som är nummer 3 med Beauty Behind The Madness [Republic/Universal]. Rockdominansen i topp av albumlistan återtas sedan genom att Lemmy och de andra i Motorhead går in som 4 med Bad Magic [UDR/Warner]. Som 10 går nyligen bortgångne Robert Broberg in med Text & Musik [Parlophone/Warner].

Veckans Heatseeker Meek Mill feat Chris Brown & Nicki Minaj med All Eyes On You [MMG/Warner], längre ner finns de The Weeknd-spår som inte ligger på topp 100.

Kvar i topp av compilationslistan är Absolute Summer Hits [Metronome/Warner].

Lars Nylin

http://www.sverigetopplistan.se/