3 september 2015

FÖRLAG EMI Production Music ger ”amnesti”

Londonbaserade EMI Production Music – ägt av Sony/ATV – ger nu ”amnesti” för alla som medvetet eller omedvetet samplat något av bolagets verk. Amnestin gäller i sex månader.

EMI Production Music säger att tanken bakom amnestin är att uppmuntra artister, producenter och skivbolag att använda deras katalog av produktionsmusik OCH att legitimera eventuella tidigare ej godkända samplingar utan att bolaget tar betalt för detta postumt. EMI Production Music äger 125 000 verk.

”If you look at the length of time now that sampling has been in place in pop music and look at the depth of our catalogue, there’s probably a fair few samples that go unrequested out there,” säger Alex Black, global chef på EMI Production Music i ett pressmeddelande.

Lars Nylin