31 augusti 2015

MELODIFESTIVALEN Dags att anmäla verk

Imorgon den 1 september öppnar SVT:s sajt för anmälan av verk till Melodifestivalen 2016. Till och med den 16 september går det bra att ladda upp låtar.

Förra året hade 2177 bidrag kommit in när uppladdningen stängdes, den lägsta siffran sedan man började med deltävlingarna 2002. Siffran gladde dock festivalgeneral Christer Björkman, som menade att upphovsmakarna lyssnat på redaktionens önskemål och gallrat hårdare bland sina låtbidrag.

Även i år gäller att minst 50 % av de uttagna bidragen ska vara skrivna av enbart kvinnliga kompositörer/textförfattare eller ha både kvinnliga och manliga kompositörer/textförfattare (gäller för ordinarie tävling).

Reglerna för inskickade bidrag står att läsa härBidrag kan laddas upp på svt.se/melodifestivalen/.

Christel Valsinger