27 augusti 2015

PRIS Mycket musik bland Stora Radioprisets nomineringar

Nomineringarna till Stora Radiopriset är klara och tydligt är att musikprogram och -poddar utgjort en viktig del av det gångna årets radioproduktion.

I  kategorin musikprogram har fyra bidrag fått nomineringar:  P3 Soul,  Arvet efter Cheiron – en oändlig historia (P4 Stockholm), Duellen i P2 (Produktionsboalget Munck) och Jukeboxen i P4 (SMT Radio).

Men musikprogram är också nominerade i andra kategorier, exempelvis kan Pop och Politik (Munck) vinna pris i kategorin Årets folkbildare och Rockhyllan (Bandit MTG) kan vinna pris för Årets podd. I kategorin Årets rookie finns operasångaren Rikard Söderberg nominerad för Gästlistan i P2 och Mattias Lundberg är nominerad för P2-podden Den svenska musikhistorien (Munck).

Stora Radiopriset delas ut på Radiogalan 17 september på Hamburger Börs i Stockholm. Bakom priset står Radioakademien som är en ideell förening i allians med de stora radiobolagen. Syftet är att premiera och uppmärksamma Sveriges bästa radioproduktioner varje år.

Christel Valsinger