26 augusti 2015

PRIS Nominerade P2 Jazzkatten

Nu är det klart vilka som har chans att vinna Sveriges största jazzpris, Sveriges Radio P2:s pris Jazzkatten. Vinnarna i de fem kategorierna avslöjas tisdag 13 oktober på den direktsända P2 Jazzkatten-galan från Fasching i Stockholm. Under kvällen uppträder förra årets vinnare, bland annat Årets kompositör på P2 Jazzkatten 2014, Cecilia Persson.

På scen står även Elsa Bergman, Årets nykomling på P2 Jazzkatten 2014, samt Daniel Karlsson, Årets grupp på P2 Jazzkatten 2014. Som avslutning kommer Oddjob bjuda på färskt material. Programledare är Miriam Aïda och Johannes Lundberg från P2 Live-redaktionen.

– Den levande samtida jazzen växer så det knakar. Aldrig tidigare har vi haft så många olika sorters musik och fantastiska musiker att ta ställning till. Egentligen ett omöjligt jobb, säger Marie Vesterholm, juryordförande för P2 Jazzkatten och jazzansvarig på P2 Sveriges Radio.

Nominerade:

Årets musiker

Hans Backenroth
Robert Mehmet Ikiz
Isabella Lundgren

Årets nykomling

Leo Lindberg
Susanna Risberg
Malin Wättring

Årets kompositör

Martina Almgren
Nils Berg
Sarah Riedel

Årets grupp

Goran Kajfes Subtropic Arkestra
Jacob Karlzon 3
The Splendor

Guldkatten
Vinnaren av Guldkatten röstas fram av publiken utifrån jazzredaktionens nominerade och avslöjas under P2 Jazzkatten-galan den 13 oktober.

Vinnarna avslöjas på den direktsända P2 Jazzkatten-galan på Fasching i Stockholm den 13 oktober, mitt under Stockholm Jazz Festival. P2 Jazzkatten har delats ut sedan 1993.

Lars Nylin