26 augusti 2015

FESTIVAL Stockholm Jazz med Chick Corea och Rickie Lee

Giganterna Chick Corea och Rickie Lee Jones är några av namnen vid årets Stockholm Jazz Festival. Men också svenskar som Lisa Nilsson och Goran Kajfes. Förra året drog festivalen, som numera hålls inomhus, 22 000 till olika scener.

9–18 oktober är datumen för årets Stockholm Jazz Festival. Festivalen intar över 35 scener runt om i Stockholm och under de tio dagarna presenteras drygt 150 konserter. Festivalen är den fjärde upplagan sedan Stockholm Jazz Festival flyttade inomhus och bytte årstid 2012. Sedan dess har festivalen ökat från 9 000 besökare vid nypremiären till förra årets succésiffra på nära 22 000.

I årets program finns bland andra internationella jazzstjärnor som Chick Corea, Lizz Wright, Rickie Lee Jones och Bill Frisell. Men också svenska namn som Per Texas Johansson, Goran Kajfes och Lisa Nilsson (som här framträder tillsammans med gitarristen Erik Söderlind).

– Jag är otroligt stolt både över programmet och den fantastiska utveckling vi haft våra första tre år. Vi har inte bara ökat publikmässigt, vi har också fått enormt mycket uppmärksamhet internationellt. I år presenterar vi det kanske starkaste och mest aktuella programmet någonsin, säger en entusiastisk festivalen-VD Lena Åberg Frisk.

Lars Nylin