23 augusti 2015

DIGITALT Streaming regerar även Danmark

Danmark är ännu inte uppe i svenska siffror. Men nu har streaming helt tagit över och står för 72% av musikmarknaden, visar färsk statistik för första halvåret 2015 från danska Ifpi.

Jämfört med första halvåret förra året är uppgången 14%. Totalt står nu digital musikkonsumtion för 88%, fysisk försäljning är nere i 12% efter att ha tappt 35% under perioden. Sammantaget innebär förändringarna att den danska marknaden uppvisar ett litet, men ändå plus på 0,4% för första halvåret.

Danska IFPI:s VD Jakob Plesner Mathiasen kommenterar i ett pressmeddelande:

”Halvårstallene for 2015 bekræfter den tendens, vi har set i løbet af de sidste par år. De har netop været kendetegnet ved, at streamingtjenesternes fremgang sikrer samlet vækst i markedet, mens forbrugerne samtidig vælger cd’er og downloads fra.

Lars Nylin

Länk till pressmeddelande:

http://www.ifpi.dk/?q=content/musikbranchen-mere-digital-end-nogensinde