22 augusti 2015

SVERIGETOPPLISTAN v 34 Danny utmanar

Zara Larsson är fortsatt singellistans dominant med Lush Life [Company Ten/RCA/Sony] men Danny Saucedo och Badpojken pockar på underifrån. Albumlistan toppas åter av Lasse Stefanz med Whiskey Barrell [Mariann/Warner], åttonde förstaplatsen. Men Warner Musics säregna jackpot vecka 33 bryts av ett återvändande Florence + The Machine.

Zara Larsson låter sig alltså inte rubbas och Emil Bergs Du swipa höger [Giant records/Warner Music Sweden/Budde Music Scandinavia/Queenside]är kvar som nummer 2.

Men det finns i synnerhet två intressanta rörelser på listan. Danny Saucedo har gått från 26 till 7 och nu 3 med Dör för dig [Sony/Sony]. Låten toppar även Spotifylistan. Sony Music har även den andra starka klättraren i Badpojken som gått från 41 till 15 och nu 5 med Johnny G (The Guidetti Song) [Cardiac/Sony].

The Weeknd faller en plats från 6 till 7 Can’t Feel My Face [Universal/Universal] och tycks alltså inte kunna utmana om tätplatsen.

Lost Frequencies fortsätter att göra avtryck. Nya Realily – feat Janieck Devy – [Bearded Man /Armada/Sony] har gått från 54 till 44 och nu 29. Veckans starkaste nykomling finns på en modest plats 79 i Broiler feat Tish Hyman med Fly By Night [Sky/Universal].

På albumlistan har Warner Music denna vecka ”bara” åtta av tio på topp 10. Florence + The Machine har med draghjälp av starkt insats på Way Out West återvänt, nu som nummer 6 med How Big, How Blue, How Beautiful [Island/Universal]. Britterna toppar även vinyllistan med samma album. Motsatt riktning tar Måns Zelmerlöw faller från 4 till 22 med Perfectly Damaged [Metronome/Warner]. Years & Years med Communion [Polydor/Universal] på plats 9 är det andra albumet som bryter Warner-dominansen.

Heatseekerlistan har två intressanta nyheter i topp. Lana Del Ray går in som 1 med High On The Beach [Polydor/Universal] medan Loreen tar plats 2 med Im In It With You [WB Sweden/Warner].

Kvar i topp av compilationslistan är Absolute Summer Hits [Metronome/Warner].

Lars Nylin

http://www.sverigetopplistan.se/