19 augusti 2015

TV Sanna Nielsen tar över Allsången

Det blir som förhandstipsen: Sanna Nielsen tar över efter Petra Marklund som programledare för SVT:s Allsång på Skansen.

Sanna Nielsen debuterades som programledare i årets Melodifestival, en insats som hon också har blivit Kristallennominerad för. Nu blir hon ny programledare för Allsång på Skansen efter Petra Marklund.

– Jag är bara så löjligt lycklig. Att få leda Allsången – ett av våra käraste program – som precis som Melodifestivalen har musiken i fokus, ska bli så himla roligt. Petra Marklund har gjort ett fantastiskt jobb och det är en stor ära att få efterträda henne och kliva upp som programledare på Allsångsscenen i juni nästa år, säger Sanna Nielsen.

Sanna slog genom som elvaåring med låten Till en fågel och när hon stiger upp på Allsångscenen nästa sommar så är det dubbla jubileum:
– Nästa år så är det både 20-årsjubileum för mig och 20 år sedan som jag stod på Allsångsscenen för första gången. Då var det Lasse Berghagen som ledde programmet och jag minns det som det vore igår. Vi åkte ofta upp med familjen och tittade på allsången, vi tyckte det var jätteroligt. Det minnet jag har från mitt första år på Allsången är att Lasse var lång som ett ösregn, det sa jag hela tiden till mina föräldrar, söger Sanna Nielsen till svt.se.

Lars Nylin

Foto Hugo Thambert, SVT