16 augusti 2015

SVERIGETOPPLISTAN v 33 Warnerjackpot på albumlistan

Zara Larsson regerar singellistan med Lush Life [Company Ten/RCA/Sony]. På albumlistan får Warner Music en jackpot och har samtliga titlar på topp 10. Något som sällan hänt tidigare och aldrig för just Warner.

Albumlistan har inte samma fokus i en tid när låtar har huvudrollen. Men Warners utdelning i sommar har gjort att MI fått damma av historieskrivningen för just albumlistan. Att ett bolag har topp 10 har inträffat ytterst få gånger, senast var det Universal sent 2013.  Etta på den för Warner historiska listan är Lasse Stefanz som återvänder dit med Whiskey Barrel [Mariann/Warner].

Två starka återkomster gör Måns Zelmerlöw som klättrar från 20 till 4 med Perfectly Damaged [Metronome/Warner] och Ulf Lundell som går från 31 till 7 med samlingen 40! [Parlophone/Warner]. Starkaste nyhet är Dreams som inleder som 17 med Här och ingen annanstans [Atenzia/Atenzia].

Intressantast på singellistan är kanske det som INTE inträffat.

Emil Bergs Du swipa höger [Giant records/Warner Music Sweden/Budde Music Scandinavia/Queenside] har alltså inte rubbat Zara Larsson. One Direction tycks inte nå den första plats som man fått i många länder med Drag Me Down [Sony/Sony] utan faller istället från 6 till 12. The Weeknd gör inte riktigt det lyft med svenskproducerade USA-ettan Can’t Feel My Face [Universal/Universal] som många trott, men den klättrar från 8 till 6.

Veckans vinnare är istället Danny Saucedo som tar sig från 26 till 7 med Dör för dig [Sony/Sony]. Sony har även den andra starka klättraren när Badpojken går från 41 till 15 med Johnny G (The Guidetti Song) [Cardiac/Sony].

Veckans starkaste nykomling är relativt blygsam: norska Nico & Vinz feat. Kid Ink & Bebe Rexha med That’s How You Know [Warner Bros./Warner] startar som 70.

Sony Music har en bra singelperiod – inklusive Zara Larsson i topp. Så även denna vecka med de två nämnda klättrarna liksom plats 1 på Heatseekerlistan i Eric Saade med Girl From Sweden [King Island/Roxy/Sony] och nummer 2 på samma lista -som nykomling – i form av Jakob Karlberg med Fel på dig [Epic/Sony].

Kvar i topp av compilationslistan är Absolute Summer Hits [Metronome/Warner]. Ettan på den klassiska listan är däremot ny, David Parry & The London Philarmonic Orchestra med svenskproducerade The 50 Greatest Pieces of Classical Music [X5/X5]. Etta på vinyllistan är fortsatt Led Zeppelin med Precence [Rhino Atlantic/Warner].

Lars Nylin

http://www.sverigetopplistan.se/