11 augusti 2015

FESTIVAL Dans Dakar läggs ner

Bara en dryg vecka innan festivalen kommer beskedet att Dans Dakar i Stockholm läggs ner. Landets största renodlade klubbfestival skulle ha arrangerats 21-22/8.

Enligt arrangörerna är det problem med flera finansiella partners som stoppar en festival som skulle ha toppats av Robyn, Diplo, Silvana Imam och Giorgio Moroder.

Vi har de senaste dagarna suttit i förhandlingar med många leverantörer för att få ner kostnaderna för att försöka ha möjlighet att genomföra festivalen i annan skala. Men tyvärr är vi idag tvungna att meddela er att det inte kommer att gå och att vi blir en i raden av independent-festivaler som de senaste åren har gått i graven”, skriver Dans Dakar i ett pressmeddelande.

Däremot arrangeras klubben Docklands 20-årsjubileum i Nacka tvärsöver vattnet från Skeppsholmen, Docklands skulle ursprungligen ha fungerat som klubbkomplement till scenshowerna på Dans Dakar. De som köpt biljetter till Dans Dakar erbjuds nu fritt inträde till Docklands. Det har däremot ännu inte kommit något besked om de som i stället önskar pengarna tillbaka kommer att få det.

Lars Nylin