10 augusti 2015

FESTIVAL Rekord för Stockholm Folk Festival

Den fjärde upplagan av Stockholm Folk Festival innebar rekord för festivalen i västra Stockholm. 8000 kom och fortsättning utlovades omedelbart.

– Nu känns det som om publiken på riktigt börjat hitta hit till denna musikaliska oas som vi bygger upp här på Hesselby Slott. Av allt att döma så var det många återkommande trogna festivalbesökare men också var det även många nya som var här för första gången, säger festivalgeneralen Hilda Sandgren.

Festivalens ursprunglige initiativtagare Tomas Ledin fortsätter:

– Hatten av för årets festival, så lyckat på absolut alla plan. Artistiskt, publikt och ur ett mångfalds perspektiv. En blandad och nyfiken publike kom även i år och det var verkligen inget fel på stämningen runt de olika scenerna i slottsparken under fredagen.
Magiskt helt enkelt, inte minst under invigningskonsertens alla musikaliska möten. Och vädergudarna var med oss igen….”

De ansvariga lovar redan nu en fortsättning:
– Det var otroligt roligt att se att vi lyckades boka jämställt och att det uppmärksammades i mycket hög grad
av både nöjda besökare och av media. Framtiden ser ljus ut, säger Sandgren.

Tomas Ledin lägger till:

– Det känns nu som att festivalen har hittat sin form och att Hesselby Slott har etablerat sig som en musikalisk upplevelsearena på riktigt. Mycket glädjande.Nästa år hoppas vi på en minst lika lyckad folkfest, den andra helgen i augusti.

Lars Nylin