7 augusti 2015

SVERIGETOPPLISTAN v. 32 Zara och Sheeran i topp

Zara Larsson fortsätter att dominera singellistan med Lush Life [Company Ten/RCA/Sony]. På albumlistan återvänder Ed Sheeran till förstaplatsen med X [Atlantic/Warner] efter 58 veckor. Unga respektive ärrade britter är veckans nykomlingar.

Fortsatt tvåa efter Zara Larsson är Emil Bergs Du swipa höger [Giant records/Warner Music Sweden/Budde Music Scandinavia/Queenside], efter att Berg under veckan toppat Spotify fanns det annars vissa tecken på tronskifte. Listan får denna vecka en ny stark utmanare i form av One Direction och Drag Me Down [Sony/Sony], den uppmärksammade första singeln utan Zayn Malik går in som nummer 6.

De senaste veckornas klättrare, norska Madcon som featuring Ray Dalton, planar ut som nummer 14 med Don’t Worry [Columbia/Sony]. En intressant nykomling är Danny Saucedo som går in som 26 med Dör för dig [Sony/Sony]. För att ytterligare understryka att Sony Music har en bra singelperiod – inklusive Zara Larsson i topp – går Kygo feat Will Heard in som 48 med Nothing Left [Kygo/Sony] och nyligen Sverigeaktuella Little Mix som 93 med Black Magic [Simco/Sony]. Sist men inte minst har Sony ettan på Heatseeker-listan i form av Rachel Platten med Fight Song [Columbia/Sony].

Bolagsmässigt så domineras albumlistan fortsatt starkt av Warner. Denna vecka har man nio av tio titlar på topp 10 med Ed Sheeran i topp och de senaste veckornas dominant Lasse Stefanz som tvåa med Whiskey Barrel [Mariann/Warner]. Veteranerna Led Zeppelin släpper tre remastrade album och placerar sig på plats 5 till 7. Högst lägger sig Presence [Rhino Atlantic/Warner] från 1976. De tre albumen toppar även veckans Vinyllista.

Det album som spräcker Warners möjlighet till en jackpot motsvarande Universals från sent 2013 är svenska Månegarm som går in som 8 med Vargaresa – The Beginning [Black Lodge/Sound Pollution].

Ny i topp av compilationslistan är Absolute Summer Hits [Metronome/Warner]

Lars Nylin

http://www.sverigetopplistan.se/