6 augusti 2015

DIGITALT 11 miljoner användare av Apple Music

En dryg månad efter att tjänsten rullades ut avslöjar Apple Music att den hittills tecknats upp av elva miljoner, avslöjar tjänsten i USA Today. Av dessa är två miljoner tecknat sig för tjänstens familjeerbjudande.

Om dessa elva miljoner efter de tre gratis provmånader som inleder tecknar upp sig för att betala når Apple Music redan nu hälften av det antal som betalar för Spotify (20 miljoner).

Många bedömare räknar detta som en mycket stark start, det har tagit Spotify sedan 2008 att nå sin siffra. Andra anser att Apple med sina många kundkontakter borde ha kunnat nå betydligt fler redan nu. 2014 hade Appleägda iTunes 800 miljoner konton runt om i världen. I relation till det är elva miljoner en mager start. Å andra sidan har Deezer sex miljoner betalande användare och Tidal (f d Wimp) under en miljon och allt tyder alltså på att Apple Music passerat dessa redan efter några veckor.

De första svaren på hur det verkligen går för Apple Music kommer först efter att de tre gratismånaderna är över 30/9.

Lars Nylin

Analys av Tim Ingham på Musicbusinessworldwide:

http://www.musicbusinessworldwide.com/apple-music-is-a-terrible-disaster-apple-music-is-a-storming-success/