31 juli 2015

SVERIGETOPPLISTAN v 31 Stark sommar för Zara

Zara Larsson, Sommar-värd i Sveriges Radio i veckan, är kvar i topp av singellistan med Lush Life [Company Ten/RCA/Sony]. Albumditon toppas fortsatt av Lasse Stefanz med Whiskey Barrel [Mariann/Warner].

Kvar som tvåa efter Zara Larsson ligger Emil Bergs Du swipa höger [Giant records/Warner Music Sweden/Budde Music Scandinavia/Queenside], vilket faktiskt är första gången som ”Tinder-låten” planar ut på listan.

Förra veckans klättrare, norska duon Madcon som featuring Ray Dalton, fortsätter från 40 till 19 till nu nummer 14 med Don’t Worry [Columbia/Sony]. Norrmännen närmar sig därmed sin tidigare bästa placering i Sverige, 11 med Beggin från år 2007.

Calvin Harris & Disciples gick förra veckan in som nummer 36 med How Deep Is Your Love [Columbia/Sony], skotten klättrar nu vidare till 16. En annan stark rörelse gör kanadensiska Weeknd som nu är nummer 9 med Can’t Feel Your Face [Universal/Universal].

Veckans nykomling är svenska Badpojken med Johnny G (The Guidetti Song) [Cardiac Records].

Albumlistan fortsätter att vara sig (sommar(lik). Den intressantaste nyheten en bit under toppande Lasse Stefanz är Lamb Of God som gör entré som 19 med VII – Sturm und drang [Nuclear Blast/Sony].  Engelska Years & Years Communion [Universal/Universal], de senaste veckornas klättrare, sjunker från 6 till 9.

Förra veckans etta på Heatseeekerlistan var Summertime [Republic/Universal] med det amerikanska indiebandet Mowgli’s, den smyger nu in som 91 på ”stora” listan. Etta vecka 31 är Fetty Wap feat. Remy Boyz med 679 [RGF/300 Entertianment/Warner], den klättrar från 5. Starkaste helt nya låt är Sverigeaktuella engelska tjejkvartetten Little Mix som startar som 3 med Black Magic [Simco/Sony].

Samlingslistan toppas även nu av Sommar med Sveriges dansband [Mariann/Warner], som på totallistan är 5. På vinyllistan är hälften av titlarna nyutgivningar med Ulf Lundell, i topp lägger sig Måne över Haväng [Parlophone/Warner].

Lars Nylin

http://www.sverigetopplistan.se/