31 juli 2015

DIGITALT Prince på Spotify

Den 1 juli tog Prince bort sin musik från alla streamingtjänster utom Tidal. Nu återvänder han till Spotify. Dock hittills bara med nya singeln Stare. Som ännu inte finns på Tidal…

Stare är det första smakprovet från ett Prince-album planerat att släppas senare i år, HITNRUN. Många spekulerar nu i att valet att lägga upp den funkfärgade låten är ett tecken på att Prince och Spotify har ett nytt samarbete på gång.På torsdagen kommenterade inget av lägren den saken.

Prince har tilsammans med bland andra Taylor Swift, Neil Young och Thom Yorke blivit ett ansikte för artister som tvekar om – eller kritiserar – streamingtjänsterna. Faktumet att Prince åter vidgar sitt strömmande blev rubrikstoff över hela världen trots att det alltså bara handlar om en låt.

Lars Nylin