29 juli 2015

ARTIST Alice Babs-stipendiet till Linnea Henriksson

Sångerskan och låtskriverskan Linnea Henriksson, först upptäckt i Idol, har fått 2015 års upplaga av Alice Babs Jazzstipendium.

Linnea Henriksson, som bl a vunnit pris vid P3 Guld och samarbetat med Orup, får priset med motiveringen:

För sin förmåga att oavsett musikalisk miljö och sammanhang alltid prägla musiken med en nerv och attityd av stark jazzkaraktär. Med en utgångspunkt i och ett starkt engagemang för jazzmusiken har hon nått en stor och hängiven publik, och vidgat sitt uttryck i en anda som på ett uppenbart vis anknyter till Alice Babs.

Stiftelsen Alice Babs Jazzstipendium förvaltas av Kungl. Musikaliska akademien. Stiftare är Rikskonserter, Riksförbundet Svensk Jazz, Stiftelsen Carpe Vitam, Kungl. Musikhögskolan i Stockholm, Musikhögskolan Ingesund, Mer Jazz i Sverige och Musik i Syd. I stipendienämnden sitter också en representant för familjen Sjöblom.

Lars Nylin