27 juli 2015

ARTIST Bard i Billboard om Snoop Dogg

Nyheten att Snoop Dogg efter sin konsert i Uppsala i lördags togs till polis för urinkontroll har skapat rubriker internationellt. I Billboard citeras Alexander Bard som kallar det hela för ”celebrity profiling”.

Snoop Dogg togs in till kontroll efter att bilen han färdades i stoppades på Kungsängsleden mellan Uppsala och Stockholm. I Uppsala hade rapparen framträtt på Flustret. Snoop Dogg fick lämna poliststaionen efter urinkontroll. Senare lade Snoop Dogg upp et antal filmer på Instagram, där han bland annat meddelade att han inte tänker återvända till Sverige.

Internationella medier som Guardian och CNN har följt upp händelsen. I amerikanska branschtidningen Billboard intervjuas Alexander Bard, bland annat Idol-jurymedlem, som hävdar att det hela inte var följden av rasism – som Snoop Dogg hävdar – utan är en del i något Bard kallar ”Celebrity profiling” i polisens jakt på kopplingar mellan kändisvärlden och droger.

Lars Nylin

Länk till Billboard

http://www.billboard.com/articles/columns/the-juice/6642101/snoop-dogg-arrest-sweden-celebrity-profiling-alexander-bard?mobile_redirection=false