25 juli 2015

DIGITALT Prenumerationstjänst från SoundCloud

SoundCloud har hittills saknat licensavtal med de stora skivbolagen och nyligen tog Sony bort sin musik från den svensk-tyska tjänsten. Men enligt en intervju i Wall Street Journal kommer nu en prenumerationstjänst.

SoundCloud, med säte i Berlin, säger i Wall Street Journal att den intäktsdrivande prenumerationstjänsten kommer att rullas ut innan nyår. Just avsaknaden av intäktsmodell var det som Sony pekade på vid sitt besked. Det framgår dock inte av artikeln hur tjänsten kommer att vara utformad.

I nuläget kommer SoundClouds intäkter från annonser och abonnemang för musiker som laddar upp exempelvis låtar och remixer. SoundCloud har i dag ca 175 miljober unika besök per månad, det gör tjänsten till en av världens största musiktjänster.

Lars Nylin