1 juli 2015

Svenskt på Giorgio Moroders Billboardetta

Legendariska producenten Giorgio Moroders album Déja Vu toppar Billboardlistan Top dance/electronic albums. Och med på albumet finns svenska Marlenes låt I do this for you.

Marlene (Sony/ATV) har bland annat skrivit låtar till Alexandra Burke och Benga tidigare. Låten I do this for you finns i original på hennes ep Indian Summer som släpptes förra året.

På albumet Déja Vu finns ytterligare ett svenskskrivet spår – Diamonds är skriven av Jocke Åhlund tillsammans med brittiska Charli XCX. De svenska bidragen till skivan är ett resultat av att Moroder ger ut den via svenska Sony. På albumet finns även samarbeten med Sia, Kylie Minogue och Matthew Koma.

Giorgio Moroder som är en av den elektroniska musikens pionjärerhar bland annat produceraLove to love you baby och I feel love med Donna Summer och Blondies Call Me. Han har också gjort filmmusik till Midnight Express (1978), Flashdance ( 1983) och Top Gun (1986). 2013 samarbetade han med Daft Punk på albumet Random Access Memories och samma år spelade han på Way Out West.

Christel Valsinger