1 juli 2015

DIGITALT Apple Music sjösatt

Under tisdagseftermiddagen sjösattes så Apple Music. Medierapporteringen har hittills handlat om vilka artister som finns tillgängliga på streamingtjänsten och vilken betydelse radiokanalen Beats 1 kommer att få.

Med nya programuppdateringen iOS 8.4 har nu Apple Music rullats ut och med det kickade också radiokanalen Beats 1 igång, med forne BBC Radio 1-stjärnan Zane Lowe som största affischnamn. Startlåt blev City med inte särskilt kända bandet Spring King från Manchester, naturligtvis för att visa att Beats 1 finns där för att hjälpa lyssnarna att upptäcka ny musik. Kanalen premiärade också Pharrells nya låt Freedom.

Vilken effekt Beats 1 kommer att få för artisterna som spelas, var en av punkterna som The Fader tog upp i sin rapportering:

https://www.thefader.com/2015/06/30/twitter-reacts-apple-music

Music Business World Wide letade igenom den nya musikkatalogen efter stora artister och upptäckte att både Prince och Metallica saknas:

http://www.musicbusinessworldwide.com/apple-music-doesnt-prince/

Billboard skriver om hur Apple Music handlar om att Apple behöver hålla sig relevanta inom digital media, men att slutmålet ändå är att sälja hårdvara i form av telefoner och läsplattor.

http://www.billboard.com/biz/articles/news/digital-and-mobile/6613184/apple-musics-goal-some-subscribers-now-lots-of-hardware

 

Christel Valsinger