25 juni 2015

SVERIGETOPPLISTAN v 26 Solen skiner på Axwell & Ingrosso

Sverigetopplistan fortsätter att vara svensktoppen. Veckans fem toppsinglar är blågula med Axwell & Ingrosso som ny etta med Sun Is Shining [Universal/Universal]. Albumlistan toppas av Lasse Stefanz som med Whiskey Barrel [Mariann/Warner] upprepar sin succéformel med albumrelease runt midsommar.

De senaste veckornas raket Vigiland feat. Tham Sway kliver vidare från 51 till 6 och nu nummer 2 med Shots & Squats [Universal/Universal]. Aviciis Waiting For Love [Avicii/Universal/Universal] faller till tre.

Samir & Viktor klättrade förra veckan till plats 2 med Saxofuckington [Giant/Warner]. Det var duons bästa placering hittills, men möjligen missar de förstaplatsen, de faller nu till 4. Zara Larssons  Lush Life [TEN/RCA/Sony] gjorde entré som nummer 22 och klev förra veckan vidare till 5, där ligger den nu kvar. De fem nämnda toppar följaktligen även Svenskt-listan.

Underifrån utmanar exempelvis Anna Untz, bästa nykomling som 67 med Ed Fest [Catchy Tunes/Sony]. Som 80 går Uno Svenningsson in med Vågorna [Meronome/Warner] som den starkaste av en serie sommarlåtar på topp 100 respektive Heatseeker-listan. På den senare ligger exempelvis Lasse Berghagen som nummer 4 med En kväll i juni [Universal/Universal] och sedan radar sommarklassikerna upp sig med Peter Lundblad, Tommy Nilsson, Pugh Rogefeldt, etc.

Etta på Heatseeker är dock en helt annan sorts låt. Dani M med Nya Sverige [Phonofile] är lätt U21-EM-kopplad och flyger kanske ännu högre nu när U21-landslaget gått vidare till semifinal.

Apropå klassiker så står Lasse Stefanz för en på albumlistan. De har i många år släppt nytt kring midsommar. Receptet är lika framgångsrikt som de tio senaste gångerna med nya Whiskey Barrel [Mariann/Warner]. Albumet står för nära 20% av veckans albumförsäljning. Ny som nummer 3 är Ulf Lundell med nya 2CD-samlingen 40! [Parlophone/Warner]. Dessa två är del av en mäktig Warner Music-dominans i albumlistans övre region. De åtta första albumen är nämligen Warnertitlar.

Ny etta på samlingslistan är Bara Jesus [Nehemja] som på den totala albumlistan ligger som nummer 9.

Lars Nylin

http://www.sverigetopplistan.se/