25 juni 2015

DIGITALT Spotify köper Beat Musics analysföretag

Duellen mellan straminggiganterna tar sig många uttryck. I dag stod det klart att Spotify har köpt det amerikanska analysföretaget Seed Scientific. Seed har tidigare levererat analys till bland andra Beat Music, som i dagarna officiciellt blir tjänsten Apple Music.

Seed Scientific med 20 anställda kommer att flytta in i Spotifys amerikanska högkvarter i New York. Förra året köpte Spotify analysföretaget Echo Nest, de två bolagen kommer nu att samarbeta för att assistera Spotify med teknik för att bättre nå oss musikkonsumenter och för att – hoppas givetvis Spotify – konkurrera med Apple Musics ryktesvis mer redaktionellt kurerade utbud.

Länk till TechCrunch:

http://techcrunch.com/2015/06/24/pulling-the-data-rug-out-from-under-apple/

Lars Nylin