23 juni 2015

FESTIVAL Sista akterna till Bråvalla klara

Två dagar innan Bråvalla sparkar igång årets festival lägger arrangörerna fem nya namn till artistschemat. Idag har också Fkp Scorpio och Norrköpings kommun förlängt kontraktet sinsemellan med tio år.

Det ser alltså ut att bli en Bråvallafestival i Norrköping i åtminstone tio år framåt. De ekonomiska ramarna kommer docka att fortsätta vara desamma, med en investering från kommunen på 1,3 miljoner årligen, skriver Norrköpings Tidningar.

Till spelschemat har idag även lagts fem ytterligare akter: Stockholmskvartetten Dolores Haze, Nicke Anderssons Imperial State Electric, elektroniska popduoon Kite, rapparen Kitok samt holländska New_ID, som turnerade med Swedish House Mafia på deras avskedsturné. New_ID ersätter John Dahlbäck som tvingats ställa in sin spelning.

Christel Valsinger

Dolores Haze är klara för Bråvalla.