14 juni 2015

ARTIST Adora Eye på tre veckors Asienturné

Efter maj månads festival- och klubbspelningar i Berlin befinner sig svenska Adora Eye just nu ute på en tre veckor lång Asien-turné. Turnén inleddes i Kuala Lumpur och avslutas nästa vecka på den stora MIDI-festivalen i Kina. Adora Eye är just nu aktuell med singeln Say When / Honest Like Nature’s Complaints [Comedia / Playground] som är utgiven av musikbolaget Comedia som han nyligen tecknat avtal med (bilden).

– På Comedia är vi oerhört glada över att ha funnit denna underbara artist, som utan att göra avkall på sin starka personlighet på ett självklart sätt intar scenen likt en tidigare okänd släkting till Bob Dylan och Tom Waits. Vi är inte alls förvånade över att Adora Eye redan nu har börjat lyckas sätta avtryck på den internationella scenen, kommenterar Claes Olson och Malin Jonsson på Comedia.

I maj spelade Adora Eye bl.a på klubben Dodo’s i Kreuzberg samt på minifestivalen Festival Of Folk i Teltow, utanför Berlin. På turnén medverkade keyboardisten Elin Lindfors från The Deer Tracks och Twiggy Frostbite, som tillsammans med Adora Eye nu ingår i det turnépaket som just nu är ute på en omfattande Asien-turné.

Adora Eye har tidigare hörts som trummis i just The Deer Tracks och bl.a turnerat som support till Depeche Mode, Woven Hand, och Sisters Of Mercy. Som soloartist har han nyligen kontrakterats av Comedia.

Christel Valsinger

Bilden: Adora Eye hälsas välkommen till Comedia. Fr.v: Claes Olson (Comedia), Adora Eye och Malin Jonsson (artistansvarig, Comedia)