12 juni 2015

PRIS Wolf Cousins fick Denniz Pop Awards stora pris

Årets Rookie Artist/Band vid galan Denniz Pop Awards blev Smith & Tell, årets Rookie Låtskrivare/Producent är Julia Karlsson & Anton Rundberg. The Grand Prize gick till Wolf Cousins medan Klas Lunding blev MVP.

Priserna delades ut i torsdags under Denniz Pop Awards välgörenhetsmiddag på Berns. I mars öppnade Denniz Pop Awards upp för ansökningar till 2015 års priser, juryn fick in över 1500 musikbidrag. Vinnarna i rookie-kategorierna, Smith & Tell samt Julia Karlsson & Anton Rundberg, får förutom äran 10 000 dollar vardera.

– Alla de nominerade i rookie-kategorierna har en riktigt ljus framtid på den internationella musikarenan, spår vi i juryn. 2015 är året då tjejerna börjar ta stor plats i låtskrivar/producent-kategorien. Det är verkligen på tiden, säger Jacob Schulze, initiativtagare och jurymedlem i Denniz Pop Awards i ett pressmeddelande.

Förutom de två rookie-priserna äras även årets internationella framgång genom ett Grand Prize. Ikväll gick priset till producent- och låtskrivarkollektivet Wolf Cousins. Hederspriset till årets MVP tilldelas 2015 branschveteranen Klas Lunding.

Juryn i Denniz Pop Awards består av Max Martin, Rami Yacoub, Laleh, Jörgen Elofsson, Andreas Carlsson, Jacob Schulze, John Amatiello, Kristian Lundin, David Kreuger och Per Magnusson.

Vid den klubbspelning som följde galan gjorde Leila K uppmärksammad comeback. Det var just Klas Lunding som för 25 år sedan gav ut hennes första singlar.

Wolf Cousins är ett Warner/Chappell Music-relaterat låtskrivar- och producentkollektiv på Roslagsgatan i Stockholm. Mest känd utåt av medlemmerna är låtskriverskan och artisten Tove Lo.

DENNIZ POP AWARDS 2015

Årets Rookie Artist/Band: Smith & Tell

Årets Rookie Låtskrivare/Producent: Julia Karlsson & Anton Rundberg

The Grand Prize: Wolf Cousins

MVP: Klas Lunding

Lars Nylin