10 juni 2015

FÖRLAG Maxida Märak till BMG Chrysalis

En del har sett henne som gäst hos Mando Diao. Andra såg henne när Umeå förra året blev kulturhuyudstad. Nu har Maxida Märak skrivit förlagsavtal med BMG Chrysalis Scandianvia.
Maxida Märak är fortfarande är i startgroparna av sin karriär, men hon har redan många uppdrag i bagaget. På Mando Diaos skid-VM-låt Love Last Forever var det Maxida som stod för jojken. När Umeå firade sitt år som kulturhuvudstad var hon en av artisterna arrangörerna valde att presentera på scenen. Dessutom har Märak blivit tilldelad stipendium för kampen för mänskliga rättigheter genom musik.

”Maxida, som kommer från Jokkmokk, producerar hiphop på ett unikt och nyskapande sätt där Sápmi alltid är normen. Det handlar om hård rap och tunga elektroniska beats blandat med jojk. Något som ingen annan i världen experimenterat med förut” skriver BMG i ett pressmeddelande.

Det senaste året har ett filmteam från SVT följt henne och i slutet av 2015 kommer man kunna se resultatet i en dokumentär om henne och hennes syster, Mimie Märak. I sommar kommer Maxida dessutom bland annat spela live, skriva och producera låtar samt vara aktuell som en av Sommarvärdarna i P1.

“Det känns fantastiskt och ligger rätt i tiden att skriva på med BMG. Vi kommer göra många feta saker ihop” säger Märak i pressmeddelandet.

“Maxida är grym och vi är alla extremt taggade på detta samarbete som kommer bli så sjukt spännande på många olika sätt” fortsätter Jonna L. Peltola, Creative Manager på BMG Chrysalis Scandinavia.

Lars Nylin

Bilden från vänster: Jonna L. Peltola (Creative Manager, BMG Chrysalis Scandinavia), Carlos Barth (Summit Management), Maxida Märak, Sanken Sandqvist (VD, BMG Chrysalis Scandinavia)