9 juni 2015

POLAR MUSIC PRIZE Emmylou växer upp

”Jag insåg att jag blivit vuxen”. Emmylou Harris visste svaret när journalisten Jan Gradvall vid Polar Talks frågade hur det känts att få Polar Music Prize och se sitt namn bland tidigare pristagare.

Precis som under de senaste åren tjuvstartade Polar Music Prize på måndagen med panelsamtal och intervjuer under rubriken Polar Talks på biografen Sergel i Stockholm. Efter en dag med panelsamtal om ämnen som svensk modeboom, panel om samma fenomen i ämnet gaming, och till sist en om svensk musikexport – med den branschbekanta trion Fred Bronson (Billboard), John Seebrook (journalist och författare) och Phil Manzanera (f d Roxy Music] – följde intervjuer med årets pristagare.

När journalisten Jan Gradvall frågade Emmylou Harris om när hon insett att hon vunnit svarade hon att det nog var på ABBA-museet tidigare samma dag. ”Då insåg jag att jag vuxit upp!” sa folk- och countrysångerskan om sin reaktion när hon såg de tidigare vinnarna på en vägg i museet. Polar Talks avslutades med ett samtal med årets andra pristagare, Dame Evelyn Glennie.

På tisdagseftermiddagen delas priserna ut i Konserthuset i Stockholm. Bland de som hyllar vinnarna finns First Aid Kit, det är tredje gången i följd som syskonduon hyllar en Polarvinnare.

Lars Nylin

Foto Annika Berglund

Länk till Polar Talks:

http://www.polarmusicprize.org/polar-talks/