8 juni 2015

DIGITALT Apple Music sjösätts i kväll

Enligt samstämmiga rapporter sjösätter Apple i kväll sin nya musikplattform där en ny streamingtjänst, troligen kort och gott kallad Apple Music, är huvudnyheten.

Som MI tidigare rapporterat har premiären för Apple Music – fortsättningen av köpet av Beats Music förra året – in i det sista omhöljts av frågetecken beroende på avtal som inte varit på plats. Men bland andra Doug Morris, VD Sony Music, har under helgen bekräftat att tjänsten verkligen sjösätts i kväll vid Apples konferens Worldwide Developers i San Fransisco.

MI har scannat en del av de mängder artiklar som skrivits i ämnet och valt ut nedanstående. I sammanhanget passar också den långa featureartikel om Spotify och grundaren Daniel Ek som DN Lördag presenterade i helgen. Där kommenterar Spotify hur de ser på en ny mäktig tjänst som ofta kallas för ”Spotifydödaren” i tabloider. Det visar sig att Spotify inte tycks särskilt oroade.

Lars Nylin

Länk till MBW:

http://www.musicbusinessworldwide.com/morris-apple-music-an-amazing-moment-will-debut-today/

Länk till Billboards intervju med Doug Morris:

http://www.billboard.com/articles/news/6590545/midem-2015-sony-music-ceo-confirms-apple-will-unveil-streaming-service-monday?mobile_redirection=false

Billboard summerar inför premiären:

http://www.billboard.com/articles/business/6590145/apple-streaming-7-things-we-know-so-far?mobile_redirection=false

DN Lördags artikel om Spotify

http://fokus.dn.se/spotify