5 juni 2015

MUSIKBOLAG Samir & Viktor till Warner/Giant

Warner Music Sweden har ingått artistavtal med Samir & Viktor. Redan i dag fredag släpps nya singeln Saxofuckingfon via Warner-labeln Giant Records.

Samir och Viktor har under senaste året haft två stora hits som båda sålt dubbel platina och fått hög rotation på radio. Debutsingeln Success blev etta på iTunes och Digilistan, tvåa på Spotify och trea på Sverigetopplistan. Uppföljaren Groupie gick som ett av de mest uppmärksammade bidragen till final i Melodifestivalen 2015 och blev tvåa på Spotify.

– Vi har tidigare jobbat med Samir & Viktor genom en distributionsdeal där vi även gjorde deras radiopluggning. Vi har märkt ett enormt intresse kring gruppen och deras närvaro och fanbase på sociala medier är fascinerande. Killarna och deras låtskrivarteam har dessutom en fantastisk känsla för att skriva hits. Det känns väldigt kul att ingå detta artistavtal och fortsätta utveckla dem, säger Robert Skowronski, A&R på Warner Music.

Saxofuckingfon är skriven av Victor Thell, Anton Hård af Segerstad och Kevin Högdahl [BMG/Playground]. Thell och Hård af Segerstad har producerat låten. Samir & Viktor befinner sig just nu på en pågående Sverigeturné och premiärspelar nya singeln ikväll i Vardagspuls på TV4. Saxofuckingfon släpps på Spotify, iTunes och övriga digitala plattformar i dag (5/6).

Lars Nylin