5 juni 2015

DIGITALT Spotify betalade 300 miljoner dollar

Många har åsikter om var Spotifypengarna hamnar. Men ingen kan ta från tjänsten att den betalar ut gigantiska summor. Billboard rapporterar att det bara under första kvartalet i år gick 300 miljoner dollar i royalties.

Det betyder att Spotify sedan starten 2008 har betalat mer än 3 miljarder dollar i royalties. En intressant notering som Billboard gör: när Spotify under första kvartalet i år betalade ut 300 miljoner dollar betyder det att ett enda kvartal av de totalt 27 kvartal som bolaget existerat stod för 10 % av de samlade utbetalningarna.

Spotify, streamingsammanhanget och dagens musikkonsumtion summerar för övrigt i en lång artikel i veckans upplaga av DN Lördag, inklusive en av de mer öppenhjärtliga intervjuer som Spotifys VD Daniel Ek gett. Finns tyvärr inte på nätet.

Länk till Billboard:

http://www.billboard.com/biz/articles/news/digital-and-mobile/6590043/spotify-royalties-grew-to-300-million-in-first-quarter

Lars Nylin