3 juni 2015

RADIO Sommar, sommar, Seinabo…

Som Bob Dylan skrev, the answer is blowin’ in thw wind, och på onsdagen fick vi i halv orkan vid Radiohuset i Stockholm reda på vilka som är årets värdar i P1:s Sommar. Nio har stark MI-koppling.

”En av få lägereldar i medier som landet samlas kring” beskrev P1:s kanalansvarige Nina Glans programinstitutionen Sommar innan den 56:e upplagan av programmet på onsdagen. Lyckligtvis var det en metafor, hade det brunnit någon eld utanför Sveriges Radio när årets värdar presenterades hade dessa blåsts ut av en vind som gränsades till orkan.

Men trots vädret gick det utmärkt fram när Ten Musics Zara Larsson – som 17-åring den yngsta värden någonsin – sjung refrängen Sommar, sommar och trion Olle Jönsson/Kalle Moraeus/Åsa Jinder ledde en kör bestående av nästan samtliga av årets värdar, i en allsångsversion av samma låt.

Musikbranschen är bra representerad i årets lista. Åtta artister kompletteras av Ash ”Aviciis manager” Pournouri som sommarpratar 9 juli. Först ut av artisterna är annars Moraeus medan Seinabo Sey är näst sist ut.

Lars Nylin

Medverkande med MI-koppling

JUNI

24 Kalle Moraeus – musiker, artist, programledare

JULI

9 Arash ”Ash” Pournouri – manager DJ-stjärnan Avicii
20 Nisse Hellberg – sångare, gitarrist, låtskrivare
25 Zara Larsson – artist, bloggare
26 Olle Jönsson – artist, sångare Lasse Stefanz
30 Maxida Märak – artist, rappare, hiphop-producent

AUGUSTI

3 Åsa Jinder – riksspelman, kompositör, författare
8 Annika Norlin – låtskrivare, journalist, psykologstudent
15 Seinabo Sey – artist