2 juni 2015

STUDIO Ny studio satsar analogt

Julia Kommel och Alexandra Wanngård driver varsitt eget bolag med inriktning på musik, event och teaterproduktion. Nu startar de en studio tillsammans, med inriktning på akustiska instrument och analoga arbetsmetoder.

Nordisk Frekvens Studio AB är namnet på en ny studio startad av Alexandra Wanngård och Julia Kommel. Båda har en gedigen bakgrund inom musik- och eventproduktion. Alexandras Wannguard Management jobbar med akter som Atlantic Francis och KROG och har drivit projekt som Augustpriset och Tidskriftsgalan. Julia Kommel som är gitarrist och kompositör har egna produktionsbolaget Platanus Produktion, som håller kurser i musik, media och eget företagande. Kommel har också arbetat som inspelningsledare och kompositör för Sveriges Radio.

De två träffades redan på gymnasiet och när de i höstas träffades för att spåna idéer väcktes tanken på en egen studio. Det finns ett behov att lyfta blivande musiker och privatpersoner som vill förverkliga sin idé, menar de.

–Vi startar studion för att öppna för arbetsmöjligheter för fler oupptäckta producenter också. Jag har många omkring mig som känner igen sig i att hemmastudion lätt begränsar en till en punk, säger Julia Kommel.

Studion ligger på Torsgatan i Stockholm och kommer att erbjuda både musikproduktion och produktion för radio och podcasts. Storleken gör dock att exempelvis trummor får spelas in separat. Fokus har lagts på analog inspelningsutrustning för att erbjuda en mer organiskt ljudande musikproduktion.

– Det är något Julia har saknat länge då hon upplever att man lätt blir bekväm i digital och mjukvaruproduktion, säger Alexandra.

– Studion är främst optimal för sång, radio, och akustiska instrument, men har även prövats för inspelning av tyngre musik.

På torsdag den 11 juni hålls ett öppet hus/after work för nyfikna.

Christel Valsinger

Bilden från vänster Alexandra Wanngård och Julia Kommel