1 juni 2015

TV Jills gäster klara

Förra säsongen av SVT-programmet Jills veranda med Jill Johnson blev en jättesuccé och skapade dessutom en stjärna i form av Doug Seegers. Nu är artisterna klara för den nya säsongen.

Den nya säsongen av den hyllade tv-serien har spelats in i och omkring Nashville under vår och försommaren. Veronica Maggio, Seinabo Sey, Jerry Williams, Annika Norlin, Joel Alme och Adam Baptiste (även känd som ADL) är de som gästar Jill Johnson denna gång.

– Det känns som en ynnest att ha fått förtroendet att göra ännu en säsong!  Jag känner att jag med programmet öppnade dörren till countrygenren på glänt och det är nu dags att sparka upp porten och ta steget fullt ut. Gå lite längre, lite djupare och nörda lite. Inte bara i musiken utan också i de uppenbara speglingar genren bjuder in till, säger Jill Johnson.

I varje avsnitt får Jill besök av en svensk artist och tillsammans tolkar de countryns klassiska sånger och träffar musiklegender. Countrymusiken blir också en ingång till samhällsreflektion och en närmare titt på hur Nashville ser ut idag.

Första säsongen av Jills veranda tog hem storslam på på TV-galan Kristallen. Jill Johnson prisades för årets kvinnliga programledare och programmet fick kristaller både för årets program och årets realityprogram.

I programmet hittade Johnson och gästen Magnus Carlson gatusångaren Doug Seegers, som senare blev albumetta i Sverige.

Den nya säsongen av Jills veranda sänds under hösten i SVT1 och SVT Play.

Lars Nylin