1 juni 2015

DIGITALT Sony kvar hos Tidal

Helgens mest omskrivna på streamingfältet var rykten om att Sony skulle dra bort sin musik från tjänsten Tidal. Det dementerades dock så småningom av Sonys VD Doug Morris i Billboard.

Det var nyhetsbyrån Bloomberg som publicerade uppgifter om att förhandlingarna mellan tjänsten och Sony skulle ha strandat, och att Sonys musik skulle plockas bort.Inte minst uppmärksammades att Beyonces musik i så fall skulle tas bort från en tjänst, Tidal, som hennes man H´Jay-Z äger.

Doug Morris på Sony dementerade dock i Billboard och sa bland annat:

Jay Z is a friend and business associate for many years. I have always admired his business acumen, his entrepreneurship and his passion for music. All of our content, including Beyonce, is available through the Tidal service, and we have announced no plans to remove our catalog from Tidal. Like all of our other partners, we are rooting for Jay and Tidal to succeed.”

Engelska Complete Music Update kommenterade på sitt sedvanligt cyniska vis:

http://www.completemusicupdate.com/article/sony-not-pulling-beyonce-off-tidal/

Lars Nylin