29 maj 2015

SPOTLIGHT Icona Pop ”Emergency”

Struttigt jazzpiano, visslingar, trumpethook och en wailande Erik Hassle. Icona Pop har komponenterna för en sommarhit.

Emergency [Ten Music Group] markerar ett kliv i en annan riktning för Icona Pop. Den unisona, kaxiga sången från Aino Jawo och Caroline Hjelt finns kvar, likaså partypotentialen, men här har housepopen fått lämna plats för en annan slags klubbmusik, en som för tankarna till det tidiga 1900-talets rökstökiga jazzmiljöer.

Här finns storbandsflirt, pianoklonk, en smittande trumpethook och så Aino och Caroline som levererar fraser som ”shake that ass” och ”mercy me”. Erik Hassle bidrar dessutom med wailande, soulig sång till den här moderna swingdängan. skriven av nämnda tre och producerad av Ricky Reed, också känd som Wallpaper. Han har tidigare producerat Jason Derulos Talk Dirty och Bills med Lunch Money Lewis.

Låten har pumpats ut i varenda musikblogg värd namnet den gångna veckan och Perez Hilton har kallat den en ”eargasm”. Det är med andra ord upplagt för sommarhit.

Christel Valsinger

Lyssna här: