12 maj 2015

MUSIKBOLAG Niklas Ehring Digsterchef hos Universal

I måndags tillträdde Nilas Ehring som chef för spellistetjänsten Digster his Universal Music. Ehring är inte minst branschbekant som mångårig VD för EVA Records/Absolute Music, som han närmast kom ifrån.

I ett pressmeddelande skriver Universal Music:

”Streaming tar ett allt fastare grepp som det dominerande sättet att konsumera musik, inte bara i Sverige, utan i hela världen. Spotify har drygt 60 miljoner användare globalt, Jay Z-ägda Tidal hårdlanserar med ett större och bredare utbud och nyheterna duggar tätt om tunga rekryteringar av de främsta musikproducenterna från BBC inför Apple’s nya musiksatsning i sommar. Music curation blir allt viktigare och därför har nu Universal Music anställt Niklas Ehring som chef för spellistetjänsten Digster.”

Niklas Ehring har varit VD för EVA Records/Absolute Music sedan 2000, där han har producerat och sammanställt samtliga Absolute-samlingar som har sålt över 23 miljoner exemplar. Innan dess grundade han och var programchef för radiostationen POWER Hit Radio, som han gjorde till Stockholms största reklamradiostation.

”Jag har känt Niklas Ehring i över 20 år och har under alla år upplevt honom som Sveriges bästa ”hitpicker”, med en unik känsla för vad som funkar. Det skall bli otroligt spännande att få jobba ihop igen och jag ser fram emot att fortsätta hjälpa våra artister till nya framgångar, i Sverige och globalt” säger Per Sundin, VD för Universal Music.

“Niklas unika fingertoppskänsla för att skapa den bästa musikupplevelsen för konsumenterna och förmågan att upptäcka morgondagens hits idag gör honom perfekt för uppdraget att fortsätta utveckla världens bästa spellistetjänst” säger Joakim Johansson, General Manager & Marknadchef för Universal Music.

”Det ska bli riktigt roligt och inspirerande att jobba med Per, Jocke och övriga teamet på Sveriges största musikbolag. Att bli chef på Digster är ett drömjobb för mig. Music curation är key för att lyckas i en streamingvärld med över 30 miljoner låtar. Att få jobba med Universals grymma artister och fantastiska katalog känns riktigt spännande. Digster ska ha Sveriges bästa playlists. Jag ser verkligen fram emot att sätta igång” säger Niklas Ehring, ny chef för Digster.

Lars Nylin