7 maj 2015

Malmö Live invigs med Timbuktu och MSO

Den 4 juni invigs Malmö Live, som är en mötesplats för Malmös nya konserthus, kongressanläggning och hotell. Huvudakt under invigningen blir Timbuktu och Damn! tillsammans med Malmö Symfoniorkester och gäster.

Det nya konserthuset och kringliggande anläggningar, som ligger nära Malmös centralstation, har hämtat inspiration från bland annat Southbank Center i London, där musik och kultur för stadens befolkning och besökare står i centrum. Konserthuset rymmer 1600 platser och kongressdelen tar upp till 1500 personer.

Invigningen bjuder på en stor gatufest med en utomhusscen där Timbuktu och Damn! uppträder tillsammans med Malmö Symfoniorkester, rapparen Cleo, Malmösonen Tingsek och elever från Kulturskolans verksamhet El Sistema. Andra artister under invigningen är Amason, Rosh och DJ Vanessa Marko. Konferencier är Karin ”Kakan” Hermansson.

Christel Valsinger

Foto: Carl Jonsson