5 maj 2015

SKIVBOLAG Cosmos Music kontrakterar Little Children

Little Childrens musik har hörts av flera miljoner människor i TV-serier som Grey’s Anatomy och The Originals. Nu kontrakteras han av Cosmos Music. Den 2/6 släpps nya EP:n Traveling Through Darkness.

Artisten, låtskrivaren och producenten Linus Lutti har tidigare haft bandet Idiot Kid ihop med Ann-Sofie Lundin i Min Stora Sorg och samarbetat med namnkunnigt folk som Jocke Åhlund, Petter Winnberg och Tom Monahan. På det nya materialet är det Linus själv som står för både låtar och produktion och titelspåret Traveling Through Darkness är en duett med Titiyo. Inför släppet av EP:n har han tecknat ett avtal med Cosmos Music, som kommer att lansera Little Children med huvudfokus på den svenska och amerikanska marknaden.

– Vi har haft ögonen på Little Children ett tag så därför känns det extra roligt att vi fått till ett samarbete. Vi tror att Linus kan nå hur långt som helst. Det finns ett vemod som genomsyrar allt han rör vid som är oerhört svårt att värja sig mot, säger Hugo Scherman, A&R på Cosmos Music.

Ett första smakprov från den kommande EP:n  i form av låten Song #4 har uppmärksammats av bl.a. den New York-baserade musiksidan Stereogum med orden ”don’t let the name fool you; there’s nothing small about Linus Lutti’s dark shimmering songs.” Den 12 maj släpps första officiella singeln We’re Falling och till sommaren väntar några få utvalda spelningar på hemmaplan. Till hösten åker Little Children på USA-turné.

Lars Nylin

Bilden fr v: Fredrik Ekander (Comsos), Little Children, Hugo Scherman (Cosmos).