5 maj 2015

EXPORT Sverige på Jazzahead

I helgen arrangerades den internationella Jazzaheadmässan i tyska Bremen. Export Music Sweden var precis som i fjol på plats med monter tillsammans med runt 40 svenska delegater som bestod av ett brett spektrum av skivbolag, bokare, organisationer och artister. Nytt för i år var ett gemensamt nordiskt område på mässan.

Tillsammans med bl a Svensk Jazz, Musikcentrum Sweden, Musikverket, Musik i Syd, Musikalliansen och Kultur i Väst arrangerade Export Music Sweden ett välbesökt showcase kallat Swedish Closing Party på klubben Kito för inbjuden internationell bransch, där det bjöds på brunch och jazz med The Other Woman, Cure-a-Phobia och Susanna Risberg.

– Jazzahead är en grymt bra mässa och jobbar man med jazz så är det så att säga rakt in i vedbon att vara på plats. Vi har inte fått de sista siffrorna, men mässan kändes större än i fjol då det var närmare 3000 delegater. Kul att vi hade med oss en så bred uppslutning av svenska artister, skivbolag och organisationer inom området med. Det nordiska området på mässan och gemensamt Nordiskt get together mingel var också ett lyft. Och den svenska showcase-brunchen börjar bli en härlig tradition, säger Jesper ThorssonExport Music Sweden.

Lars Nylin

Bilden fr.v: The Other Woman, Sofia Thurn och Jesper Thorsson (Export Music Sweden).