4 maj 2015

MUSIKBOLAG X5 Music öppnar kontor i Hollywood

X5 Music, till omsättningen Sveriges största indiebolag, öppnar sitt andra USA-kontor. Det i New York följs nu av ett i Hollywood.

– USA är vår största marknad och efter att ha varit i New York i snart fyra år känns det naturligt att nu också söka sig västerut. För oss är det främst vår synkverksamhet för film och TV som vi planerar att expandera men på sikt också marknad och distribution. Vår “Licensing Director” Daniel Howe kommer att bygga upp vår verksamhet i Hollywood, så vi kommer att ha svensk närvaro från start, säger Johan Lagerlöf VD på X5 Music.
X5 Music har sedan tidigare kontor i Stockholm, New York och Skellefteå samt ett 40-tal konsulter i bl a Nashville, Austin, Chicago, Brasilia, Sidney, London, Amsterdam och Berlin.
Lars Nylin