28 april 2015

DIGITALT Tidal lyfter fram Tarantula Waltz

Musiktjänsten TIDAL har hittills mest uppmärksammats för saker som händer krig nye ägaren Jay-Z. Men det finns även en vardag för tjänsten. I den lanserade nyligen nya appar med bland annat det nya konceptet TIDAL Rising. TIDAL Rising lyfter fram morgondagens stjärnor och promoterar nya och oberoende artister från hela världen.

De första som valdes ut för TIDAL Rising var fyra amerikanska artister och en svensk – The Tarantula Waltz (eller Markus Svensson som han egentligen heter). Den 15 maj släpps hans nya EP Lynx på TIDAL (officiellt releasedatum 20 maj). Den svenska singer/songwritern Kristian Mattson (The Tallest Man On Earth) har producerat EP:n, som många också spår kommer leda till The Tarantula Waltz internationella genombrott.

”Det känns superkul att kunna lyfta fram en svensk artist som vi följt och trott på under en längre tid. Det här betyder också att fler kommer få upp ögonen för den musikskatt som Sverige har att erbjuda,” säger TIDALs svenska redaktör Nora Lindkvist.

Lynx EP ges ut på skivbolaget Woah Dad!, och redan nu finns titelspåret att lyssna på i TIDAL där det frontas genom TIDAL Rising globalt i 35 länder.

TIDAL Rising lyfter varje vecka fram nya talanger i alla genrer.

Lars Nylin