28 april 2015

DIGITALT Symposium – detaljerna klarnar

Som MI tidigare berättat startar Spotifygrundaren Daniel Ek och Aviciis manager Ash Pournouri i sommar teknikkonferensen Symposium. Konferensen i Stockholm hålls 8-13 juni och blir en del ett antal musik- och teknikrelaterade evenemang inklusive Summerburstfestivalen.

Idén med Symposium är att knyta samman ett antal musik- och teknikrelaterade evenemang, bland annat Summerburstfestivalen och Brilliant Minds-konferensen. Den senare  kommer att hållas för endast inbjudna, på Grand Hotel 11-12 juni. För den som får en inbjudan till Brilliant Minds-konferensen kostar en tvådagarsbiljett drygt 25 000 kronor.

”Symposium kommer att visa varför Sverige befinner sig i en unik position för att fostra morgondagens framgångssagor redan i dag. Det är spännande att världens främsta hjärnor samlas i vår hemstad och vi förväntar oss att storslagna idéer och möten ska uppstå”, säger Ash Pournouri i ett pressmeddelande.

Till Billboard säger Daniel Ek:

“A lot of that dialogue seems to be happening in the U.S., but if you’re a technology executive and you want to see how rapidly something can get adopted, look to Sweden, which has the third-highest per capita usage of new technologies.”

Enligt Billboard räknar arrangörerna med att bland andra Björn Ulvaeus och Skype-grundaren Niklas Zennström ska finnas med på Brilliant Minds.

Andra evenemang under Symposiumdagarna inkluderar Denniz Pop Awards och the Scandinavian Music Summit. 

Lars Nylin

Länk till Billboard

http://www.billboard.com/articles/business/6545787/spotify-founder-daniel-ek-ash-pournouri-symposium-stockholm-june-8-sxsw