28 april 2015

DIGITALT Börsplan för Spotify dementeras

Norska Dagens Näringsliv gick tidigare i veckan ut med nyheten att Northzone, delägare i Spotify, bekräftat en börsnotering av Spotify inom 6-12 månader. Northzone har nu dementerar uttalandet, och tidningen har ändrat i sin artikel.

Det var i en intervju med Tellef ThorleifssonNorthzone, storägare i Spotify, som det först citerades att den svenska musiktjänsten skulle vara på väg mot en börsnotering inom ett år. Nyheten fick stor spridning i internationella medier, men nu har riskkapitalbolaget gått ut med en dementi:

Dagens Näringsliv publicerade felaktiga uppgifter om en planerad notering av Spotify, som var baserade på en inkorrekt tolkning av kommentarer från en Northzone-anställd. Efter diskussioner mellan tidningen och vårt juridiska team har den ursprungliga artikeln ändrats för att reflektera det faktum att ingen i vårt team gav några som helst kommentarer i det här ärendet” skriver Northzone i ett pressmeddelande.

I sin uppdaterade versionen av artikeln skriver Dagens Näringsliv nu istället att de ”erfar” att Spotify planerar en börsnotering.

Lars Nylin