22 april 2015

SKIVBOLAG Stories By Universal goes to Cannes

Svenska Universal Musics nya inhouseetikett Stories By Universal har hittills fått mest uppmärksamhet vid utgivningen av Sven-Bertil Taubes album Hommage. Nu är Johannes Sjöberg & co på Stories blivit i högsta grad involverade i den omskrivna filmen Kung Fury som i veckan blev inbjuden till Cannesfestivalen.

– Jag tycker projektet representerar ”the purest essence” av vad Stories By Universal kan och skall göra, säger Johannes Sjöberg när filmen Kung Fury – och inte minst dess ledmotiv True Survivor med David Hasselhoff – blivit en mäktig viral succé. Videon till True Survivor har snart sex miljoner visningar på YouTube.

Kung Fury är det galna filmprojektet av Umeåregissören David Sandberg som gått från optimistisk crowdfunding till att nu ha blivit inbjuden till Cannesfestivalen i maj.

Stories By Universal har varit med i processen. Som medproducenter av filmen, men också som motorer bakom ledmotivet – skrivet av Jörgen Elofsson och Mitch Murder [Universal Music Publishing] – och ett soundtrack som släpps 28/5. Stories har även merchandiserättigheterna kring filmen.

–Vi har aktiverat hela Universals kapacitet inklusive musikförlaget. Kronan på verket kom i form av en pressrelease från Cannes Filmfestival idag där det stod att läsa att filmen är inbjuden till Cannes för att tävla i kategorin ”Directors Fortnight” i maj. Det blir alltså röda mattan för Stories! skrattar Sjöberg när MI når honom.

Filmen som är 30 min släpps på SVT Play i Sverige och YouTube i resten av världen den 28 maj.

Lars Nylin