21 april 2015

DIGITALT Ed Sheeran – två miljarder streams på Spotify

Ed Sheeran, den mest streamade artisten under 2014 på Spotify, har nu uppnått två miljarder streams på tjänsten. Ed Sheeran blir därmed den första brittiska artisten att slå detta rekord, och den andra någonsin – först blev Eminem.

– Att Ed når två miljarder streams på enbart två album är en fenomenal prestation. Detta uppmärksammar inte enbart hans tidlösa ljud och den explosionsartade ökningen av hans fans, men demonstrerar även hur bra musik kan vara framgångsrik på alla plattformar. Han har redan toppat listorna runt om i världen med albumet X, men han saktar inte ner. Han är halvvägs genom sin världsturné och vi jobbar fortfarande lika hårt för att hjälpa honom att slå fler rekord, säger Mark Mitchell, General Manager på Atlantic Records UK.

– Att nå milstolpen med två miljarder streams på Spotify bevisar Ed Sheerans enorma popularitet bland 60 miljoner musikfantasterna på tjänsten. Ed Sheeran är helt enkelt av de mest omtyckta artisterna globalt sett på Spotify och vi är väldigt glada att han nått denna milstolpe, säger Kevin Brown, Spotifys head of label relations Europe, i ett pressmeddelande.

Lars Nylin