21 april 2015

ARTIST Opeth firar 25 år

Opeth, en av de mest och bäst exporterade svenska rockbanden, firar i år 25. Det firar man med framträdanden på prestigestarka scener runt om i världen. I Sverige blir det en konsert i två set på Konserthuset i Stockholm 4/10.

”25th Anniversary Tour” som Opeths turné heter besöker klassiska och anrika konserthus världen över, som Le Trianon i Paris, Admiralpalast i Berlin, Stadhalle i Wuppertal, Tivoliredenburg i Utrecht och Palladium i London.

Jubileumskonserten innehåller två 80-minutersset, men en paus på 30 minuter emellan. Första delen av konserten bjuder på det album som 2005 gav dem nya fans världen över – Ghost Reveries – i sin helhet. Andra delen av konserten bjuder på material från hela bandets 25-åriga karriär, inkluderat låtar från deras två senaste och mest framgångsrika album Heritage från 2011 och Pale Communion från 2014. Båda dessa album gick in på en 19:e plats på amerikanska Billboard Top 200, anmärkningsvärt för ett band inom den progressiva rocken och några av de bästa svenska albumplaceringarna i USA ö h t.

Lars Nylin